Menu

Održan okrugli stol Održivo poslovanje ugostiteljstva

ZABOK - Kako prakse održivosti primijeniti u turizmu, integrirati održivost u ugostiteljstvo i upravljati rastom turizma? Na ta i druga pitanja pokušali su odgovoriti sudionici okruglog stola na temu održivo poslovanje u ugostiteljstvu i turizmu koji je održan u Termama Tuhelj.
„Velika je i važna uloga turizma i ugostiteljstva u kružnom gospodarstvu, a rješenja vrlo praktična i ostvariva - vlastitim uzgojem ili odabirom lokalnih namirnica, ekološkim ili čak biodinamičkim uzgojem, osjećajem odgovornosti prema lokalnoj zajednici, ali i učenjem iz uspješnih primjera u kojima je održivost dio doživljaja“, istaknula je Draženka Jurec, ravnateljica Srednje škole Zabok, dodavši da su održivo poslovanje ugostiteljstva i održiv razvoj turizma neki od imperativa s kojima se struka danas susreće te da je nužno da se na njih dobro pripreme i budući profesionalci, na čemu radi Srednja škola Zabok - Regionalni centar kompetentnosti.

Na okruglom stolu sudjelovali su stručnjaci koji su podijelili svoje iskustvo provođenja održivog poslovanja: Okrugli stol održan je u sklopu Dana turizma i ugostiteljstva u Zagorju financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam