Menu

Podravka domaćin konferencije Hrvatska kakvu trebamo, poslovno sjedište tvornice posjetio i predsjednik Vlade

ZAGREB - Podravka je danas bila domaćin konferenciji Hrvatska kakvu trebamo, koju već peti puta u Koprivnici suorganizira s Večernjim listom. Tim povodom, poslovno sjedište kompanije, ali i proizvodni pogon Tvornice juha i Vegete posjetio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Priopćenje Podravke prenosimo u cijelosti:
"Pratnju su mu činili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Neposredno prije početka konferencije predsjednik Vlade i ministri razgledali su kompleks Poslovne zone Danica, s fokusom na sunčanu elektranu "Podravka - Danica" koja uskoro počinje s radom i najveća je integrirana sunčana elektrana u Hrvatskoj. Početak konferencije, koja je uslijedila nakon posjeta Poslovnoj zoni Danica, uvodnom prezentacijom označila je predsjednica Uprave Podravke, osvrnuvši se na neke od najvažnijih investicija koje je kompanija realizirala u ovoj godini, a u sklopu lani započetog snažnog investicijskog ciklusa.

„Tema današnjih razgovora su izazovna vremena, a mi u Podravki mislimo da je Hrvatska kakvu trebamo Hrvatska u kojoj svatko od nas čini sve što može kako bi svojim radom doprinijeli razvoju društva i poboljšanju standarda hrvatskih građana. Podravka i u ovim izazovnim vremenima nastavlja razvijati svoje poslovanje i kontinuirano radi na tome da naši rezultati budu što bolji, a naši proizvodi još kvalitetniji. Ponosni smo na naš snažan investicijski ciklus koji je ove godine u punom zamahu, a kojim ujedno obilježavamo 75. godišnjicu poslovanja. Ulažemo u poboljšanje uvjeta rada naših zaposlenika, moderniziramo proizvodnju novim linijama i digitalizacijom, jačamo našu energetsku i sirovinsku samodostatnost“, rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić predstavljajući neke od investicija vrijedne više od 320 milijuna kuna.

Prisutnima se potom obratio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Govorio je o problemima s kojima se svi suočavamo u kontekstu krize, ali i o ciljevima kojima se Vlada vodi ne bi li hrvatsko gospodarstvo zadržala u ispravnom smjeru. Isto tako, osvrnuo se i na veliku Podravkinu obljetnicu i pohvalio investicijski ciklus.

„Veliko mi je zadovoljstvo čestitati 75 godina rada Podravki, svim njenim radnicama i radnicima, svima koji su utkali svoj radni vijek i svoje živote u kompaniju koja je identitetski vezana i za grad Koprivnicu, cijelu Podravinu i Koprivničko-križevačku županiju. Mislim da su ova najnovija postignuća itekako pozitivna i ohrabrujuća, i kada je riječ o ulaganjima u obnovljive izvore energije i o investicijama u nove proizvodne pogone, ali i o zaposlenosti koja se ostvaruje u Koprivnici“, rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Završni dio konferencije bila je panel diskusija naziva "Pokretači gospodarstva u vrijeme krize - kakva nas budućnost očekuje?" Uz predsjednicu Uprave Podravke, sudionici su bili ministar Davor Filipović, predsjednik Atlantic grupe Emil Tedeschi, predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić i predsjednik Uprave ENNA grupe Pavao Vujnovac. Sudionici rasprave zaključili smo kako smo suočeni s velikom krizom za koju još uvijek ne možemo reći koliko će trajati i što nam donosi u sljedećoj godini. U okolnostima velike neizvjesnosti sve su kompanije suočene s izazovom planiranja poslovanja za sljedeću godinu i nužno moraju ostati spremne na nove prilagodbe.

Gospodarstvenici su izrazili nadu da će Vlada unutar daljnje pomoći gospodarstvu u nošenju s kriznim izazovima smanjiti porezno opterećenje rada kako bi pomogla u daljnjem jačanju konkurentnosti hrvatskih kompanija i prevladavanju jednog od najvećih izazova s kojima je suočeno gospodarstvo - nedostatka kvalitetne radne snage."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam