Menu

Ministrica Brnjac iz Splita: Turističke brojke već su sada izvrsne

SPLIT - Dvodnevna Green Future konferencija na temu zelenih tehnologija i održivog poslovanja održana je u splitskom HNK.

Konferenciju je podržala i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

"Održivost je izuzetno važna. Sva tri aspekta održivosti su izuzetno važna i moramo voditi računa o sva tri stupa - i o ekološkoj, i o socijalnoj, ali i ekonomskoj održivosti. Kad budemo u ravnoteži između te tri održivost onda znamo da smo na pravom putu, u pravom smjeru."

Govoreći o ovogodišnjoj turističkoj sezoni, Brnjac ističe da su brojke već sada izvrsne.

"Same brojke već sada pokazuju nekih 7 posto veći broja noćenja nego rekordne 2019. godine. To znači da radimo stvarno dobar posao, da se Hrvatska sve bolje i bolje pozicionira kao cjelogodišnja turistička destinacija i mi ćemo nastaviti sa svim našim projektima koje radimo."

Na Green Future konferenciji je sudjelovala i bivša austrijska ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, koja i inače ljetuje na Jadranu.

"Svi gledaju prema budućnosti, svi traže rješenja pružajući rješenja i najvažnije je da razgovaramo jedni s drugima da nađemo pravi način surađujemo i budimo pozitivni srcem."

Jedan od organizatora Green Future konferencije Ognjen Bagatin još je jednom istaknuo važnost glavne teme.

"Ta održivost je tu - to je bila jedna od glavnih poruka. Ona tu ostaje - moramo biti odgovorni prema našem raju, da bi naša djeca mogla uživati."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam