Menu

Gradonačelnik Osijeka Radić predstavio novu demografsku mjeru

OSIJEK - Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić prestavio je novu demografsku mjeru u gradu, a koja će obuhvatiti 7.200 osnovnoškolaca i za koju je izdvojeno 1.2 milijuna eura iz gradskog proračuna.

''Riječ je o besplatnim radnim bilježnicama, atlasima, mapama za likovni i kutijama za tehnički koji će se na klupama osječkih osnovnoškolaca naći ove jeseni na početku nove školske godine. Obuhvatili smo radni školski materijal ne samo za obvezne predmete već i za izborne predmete. Bit će to značajno rasterećenje kućnih proračuna roditelja''.

Pa će tako primjerice obitelj s jednim djetetom koje pohađa prvi razred uštedjeti oko 70 eura, a obitelj s dva osnovnoškolca 5. i 8. razreda čak i do 380 eura. Nabrojao je Radić i 10 do sad provedenih demografskim mjera u Osijeku, ali i najavio još mjere koje su u pripremi od gradnje tri nova vrtića, Centralne kuhinje do dogradnje i pripreme osnovne škole za cjelopdnevnu nastuavu kao i obnavljanja gradskog odmarališta u Omišlju za osječke osnovnoškolce.

''Kroz demografske mjere mi pratimo odrastanje naše djece od rođenja preko vrtića i osnovne i srednje škole do fakulteta. Svjesni smo naravno da na demografske mjere i te kako utječu i gospodarske mjere. Ono što bih rekao da kroz poreznu politiku, kroz gospodarske i demografske mjere grad Osijek postaje sve poželjnije mjesto za život i sve više konkurentniji grad u odnosu na druge hrvatske gradove''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam