Menu

Uoči promocije knjige ‘‘Iza i ispred pozornice‘‘ autor Dabo: Cilj je stvoriti priče o kulturi i baštini o kojoj se premalo bavimo

ZAGREB - Naklada Ljevak i 3. festival knjige u Matici hrvatskoj pozivaju na promociju knjige autora Krešimira Dabo - ‘‘Iza i ispred pozornice‘‘ koja će se održati 8. lipnja. Za Media servis je autor Krešimir Dabo opisao kako knjiga govori o odnosima s javnošću hrvatske tradicijske izvedbene umjetnosti, idejno osmišljena kao smjernica svima onima koji se bave tematiziranjem kulture u medijima, a nastala je kao produkt njegove doktorske disertacije te nekih drugih znanstvenih istraživanjima i članaka.

‘‘Ideja je zapravo bila da knjiga na neki način više progovori o tome zašto, kako i na koji način tradicijsku kulturu generalno, a posebice ovu izvedbenu umjetničku formu, na koji način je možemo prezentirati, povezati adekvatnije s medijima, predstaviti na društvenim mrežama i u nekim novim digitalnim i drugim medijima koji su nam danas na raspolaganju. Tako da meni će biti drago da dođe što više ljudi u što većem broju i da skupa progovorimo o nekim temama koje su nam, čini mi se jako važne i za tradicijsku kulturu, a i za uopće neko medijsko funkcioniranje danas.‘‘

Autor Dabo naglašava kako knjiga ima za cilj stvoriti priče o našoj tradicijskoj kulturi i baštini o kojoj se, ističe premalo bavimo.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam