Menu

Na sajmu AgroTerra Istra-Pazin promoviraju se proizvodi iz cijele županije

PAZIN - Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa sajmovi se ponovo otvaraju na velika vrata. U Pazinu se održava 1. Međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva, AgroTerra Istra - Pazin. Sajam se održava od 22. do 24. travnja 2022. godine.
Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije Ecio Pincan za Media servis kaže kako je zadovoljan organizacijom jednog ovakvog događaja koji promovira proizvode iz Istre.

"Vrlo smo zadovoljni da se pokazala privatna inicijativa za održavanje ovakvog sajma koji do sada u našoj županiji nismo imali. Naravno, mi kao županija i županijska struktura dali smo punu podršku ovom projektu i nadamo se velikom broju posjetitelja ovog vikenda upravo ovdje u Istru."Istarska županija poznata je po organizaciji brojnih sajmova, a upravo će ovaj sajam biti prilika za bolju promociju istarskih proizvoda, ističe Pincan.

"Neki su i nacionalni kao što je naša Vinistra - sajam vina i prateće opreme pa imamo Crofish nacionalni sajam vinarstva, a imamo i druge sajmove kao što je Međunarodni sajam pršuta u Tinjanu, Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Sve su to manifestacije koje doprinose promociji određenog proizvoda za koji su definirane."

Osim promocije proizvoda, sajmovi nude i mogućnost povezivanja, edukacije i upoznavanja različitih proizvoda, dodaje Pincan.

"To je mjesto gdje naši proizvođači mogu usporediti svoje proizvode s drugim proizvođačima. Redovito se na takvim sajmovima organiziraju edukacije i posjete drugih stručnjaka. To su mjesta na kojima se osim promocije naših poljoprivrednika, njihovih proizvoda, edukacije, promovira cijela županija koja potiče poljoprivredu i promociju svojih autohtonih poljoprivrednih proizvoda."

Na 1. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i pčelarstva naći će se za svakoga po nešto, ističe za Media servis direktor sajma Marko Londero i otkriva kako je došlo do ideje da se organizira još jedan sajam u Istri.

"Tako smo mi došli na ideju da bi Istra kao regija zaslužila, s obzirom da je Istra regija vina, maslinovog ulja, pršuta i svega ostalog, tako nešto. Odaziv je fantastičan tako da imamo preko sto izlagača što unutarnjih što vanjskih."

Londero dodaje da je zadovoljan brojem izlagača zbog čega se nada i velikom odazivu publike. Nakon popuštanja korona mjera, pripreme sajma išle su prema planu, baš kao i nekada, ističe naš sugovornik.

"Jesu, uz veliku podršku Istarske županije, Ministarstva poljoprivrede, Obrtničke komore, Istre, grada Pazina, uspjeli smo sve organizirati. Sve je spremno, u petak u 12 sati je otvaranje sajma, ulaz za sve posjetitelje je besplatan, nema više ni covid mjera, tako da svi su dobrodošli."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam