Menu

Green Future Startup Challenge: Predstavite inovativan projekt, prijave do 1. svibnja

SPLIT - Već drugu godinu, početkom lipnja, Green Future organizira konferenciju o ekologiji, energiji i pametnim gradovima u splitskom HNK-u, u sklopu koje će biti održan i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja. Osim unosne glavne nagrade, tu je ponovno i Green Communication Awards koje dodjeljuje Infobip za svoje proizvode i usluge u iznosu 100 tisuća eura.

​Startup Challenge 2023 će omogućiti predstavnicima deset startupa da na daskama koje život znače predstave svoje eko-ideje žiriju, a uz nagrade i stručne savjete, pruža im se mogućnost umrežavanja s titanima industrije te potencijalnim investitorima.

Koncept natjecanja hvale i prošlogodišnji pobjednici: „Sudjelovanjem i pobjedom na Startup Challengu dobili smo važnu podršku poslovne i stručne zajednice, ali i potvrdu da je naša aplikacija nešto što tržište treba i želi koristiti. Najviše me se dojmila nevjerojatna energija predavača, sudionika i organizatora, želja da izađu izvan zacrtanih okvira poslovanja i naprave nešto za dobrobit okoliša, a da istovremeno uživaju,“ poručio je Duško Radulović iz Climatiga, prošlogodišnji pobjednik s aplikacijom za predviđanje klimatskih rizika.

Dobitnik glavne Green Communication nagrade prošle je godine bio talijanski startup Must Had, čija je misija ubrzati tranziciju prema održivoj modi, prodajom odjeće visoke kvalitete, nastale od višaka modne industrije.

„Kao međunarodnom startupu, pobjeda nam je omogućila predstavljanje projekata mnogim ljudima čiji je fokus na održivosti i kružnom gospodarstvu. Samo sudjelovanje na konferenciji, bilo je izvrsna prilika za rast, zahvaljujući mogućnostima umrežavanja i pristupa tehničkim alatima za poboljšanje naših sposobnosti,“ rekao je Eugenio Riganti, suosnivač Must Hada.

Označena kao tech-event koji se ne propušta, Green Future konferencija 2023 će biti održana u splitskom HNK, 1. i 2. lipnja, s domaći i međunarodni govornici će obrađivati teme zelene tranzicije u kontekstu tehnologije, financija, energetike, zaštite okoliša, javnih politika i e-mobilnosti.

„Green Future je jedinstvena platforma za povezivanje i poticanje promjena prema održivoj budućnosti, gdje svi imaju priliku umrežiti se sa stručnjacima iz različitih industrija, razmijeniti iskustva i istražiti nove poslovne prilike,“ rekao je Ivan Burazin, član uprave Infobipa za developersko iskustvo, naglasivši kako je Startup Challenge prilika da upoznaju najnovije ideje na tržištu, a u isto vrijeme pomognu mladim poduzetnicima na putu prema uspjehu.

Prvi hrvatski jednorog, Infobip, je i ovogodišnji glavni partner startup natjecanja: “Ponosni smo što smo dio Green Future konferencije, kao fantastične platforme za razmjenu ideja, na kojoj mladi programeri dobivaju priliku za učenje, napredak i ostvarivanje ključnih kontakata,” poručio je Nikola Pavešić, Infobipov direktor za startup ekosustav i čelni čovjek Infobip Startup Tribea te pozvao sve mlade tvrtke i pojedince da se prijave za sudjelovanje na Startup Challengeu.

Zainteresirani se mogu prijaviti ovdje, a novosti o Green Future konferenciji i Startup Challengu 2023 pratite na službenoj web stranici.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam